Water Challenges – IJsselmeergebied

 

Begin 2022 is een samenwerking opgestart tussen de Water Challenges en de Agenda IJsselmeergebied 2050.

 

Rondom het IJsselmeergebied spelen ontzettend veel vraagstukken. Hoe ga je om met het peil van het IJsselmeergebied? Hoe schoon is het IJsselmeergebied eigenlijk? Of hoe staat het met onze natuureilanden? Met deze en nog veel meer vraagstukken zijn deelnemers in teams aan de slag gegaan.

 

Dit heeft tot mooie resultaten geleid voor de editie van 2022. Echter zijn nog lang niet alle vraagstukken rondom het IJsselmeer opgelost. Daarom is er besloten om in het voorjaar en de zomer van 2023 nog een Water Challenge – IJsselmeergebied te organiseren. Ook dit jaar zullen er weer activiteiten worden georganiseerd. Zoals de kick-off, een inspiratiedag en natuurlijk de meerdaagse zeiltocht.

 

Wilt u een vraagstuk aanmelden of bent u liever een deelnemer? Schrijf uzelf dan in via de aanmeldknop of door een mail te sturen naar info@waterchallenges.nl.

En de winnaars zijn..

Dit jaar deden tien teams mee met Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied. Elk team ging aan de slag met hun watervraagstuk en leverde een video en kort verslag op met hun resultaten.

De vakjury met Luzette Kroon, Louis Schouwstra, Dolf Kern, Fleur van Gool en Ap Verheggen, beoordeelde de ingezonden video’s en koos de winnaar van Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied. Lastig vonden zij deze keuze wel, want alle inzendingen waren van hoge kwaliteit. Ben jij benieuwd naar de video’s? Kijk dan eens op ons YouTube-kanaal.

Op Prinsjesdag, 20 september, werd de winnaar bekend gemaakt. De winnaars van Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied zijn:

Denken en Doen over de Dijken heen‘ van de Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk o.l.v. Vogelbescherming NL met in het team: Melissa de Raaij, Feline van Bakel, Bart ter Mull en Jeroen Kooijman.

En ‘De toekomst van het IJsselmeergebied‘ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met in het team: Anne Groot Kormelink, Anne Pronk, David Koenders, Joris Wessels en Miranda Jonker.

Samen verdelen zij de hoofdprijs van €5.000,-. Gefeliciteerd teams!

Partners