Water Challenges – IJsselmeergebied

 

Wat houden de Water Challenges – IJsselmeergebied in?

Tijdens de challenges krijg je de mogelijkheid om een groot netwerk te ontmoeten, persoonlijke ontwikkelingstrainingen te volgen en meer te leren over het IJsselmeergebied. Daarnaast gaan we samen drie dagen zeilen op het prachtige IJsselmeergebied en maak je samen met je team kans op de hoofdprijs van 2500 euro! Voor (jonge) professionals en studenten is de deelname gratis, omdat de kosten voor deze uitdaging worden betaald door de initiatiefnemers. Wil je meer weten? Of wil je graag mee doen aan de volgende editie van de Waterchallenges – IJsselmeergebied? Binnenkort kun je alle informatie terugvinden en inschrijven op www.waterchallenges-ijsselmeergebied.nl

 

De inschrijvingen voor de Waterchallenges – IJsselmeer 2023 zijn momenteel gesloten. In het voorjaar van 2024 kun je je individueel of als team inschrijven voor de volgende editie van de Waterchallenges – IJsselmeergebied.

Water Challenges – IJsselmeergebied 2023

 

Dit jaar staan de Waterchallenges – IJsselmeergebied in het teken van de volgende vraagstukken:

  1. ‘Bouwen Met Natuur’ in het Marker- en  IJmeer
  2. Vloedbos voor een betere onderwaterwereld van het IJsselmeergebied
  3. Quickscan Achteroevers lang het IJsselmeergebied
  4. Het IJsselmeer en andere grote meren in Europa
  5. Bouwen aan een nieuwe IJsseldelta

Er zijn vijf teams samengesteld die geworsteld hebben met deze vraagstukken. Zij hebben ieder onderzoek gedaan en initiatieven bedacht die de komende jaren geïmplementeerd zouden kunnen worden, om de uitdagingen rondom het IJsselmeergebied op te lossen. Iedere groep heeft hiervoor ook haar eigen video gemaakt ter ondersteuning van hun plannen, die zij volle trots mogen presenteren op 28 september tijdens de Verenigde IJsselmeertop 2023. Daarnaast zullen ook de winnaars bekend gemaakt worden en is er dit jaar ook een publieksprijs die door één van de teams gewonnen kan worden.

Water Challenges – IJsselmeergebied 2022

 

Begin 2022 is een samenwerking opgestart tussen de Water Challenges en de Agenda IJsselmeergebied 2050.

Rondom het IJsselmeergebied spelen ontzettend veel vraagstukken. Hoe ga je om met het peil van het IJsselmeergebied? Hoe schoon is het IJsselmeergebied eigenlijk? Of hoe staat het met onze natuureilanden? Met deze en nog veel meer vraagstukken zijn deelnemers in teams aan de slag gegaan.

Dit heeft tot mooie resultaten geleid voor de editie van 2022. Echter zijn nog lang niet alle vraagstukken rondom het IJsselmeer opgelost. Daarom is er besloten om in het voorjaar en de zomer van 2023 nog een Water Challenge – IJsselmeergebied te organiseren. Ook dit jaar zullen er weer activiteiten worden georganiseerd. Zoals de kick-off, een inspiratiedag en natuurlijk de meerdaagse zeiltocht.

En de winnaars zijn..

 

Dit jaar deden tien teams mee met Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied. Elk team ging aan de slag met hun watervraagstuk en leverde een video en kort verslag op met hun resultaten.

De vakjury met Luzette Kroon, Louis Schouwstra, Dolf Kern, Fleur van Gool en Ap Verheggen, beoordeelde de ingezonden video’s en koos de winnaar van Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied. Lastig vonden zij deze keuze wel, want alle inzendingen waren van hoge kwaliteit. Ben jij benieuwd naar de video’s? Kijk dan eens op ons YouTube-kanaal.

Op Prinsjesdag, 20 september, werd de winnaar bekend gemaakt. De winnaars van Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied zijn:

Denken en Doen over de Dijken heen‘ van de Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk o.l.v. Vogelbescherming NL met in het team: Melissa de Raaij, Feline van Bakel, Bart ter Mull en Jeroen Kooijman.

En ‘De toekomst van het IJsselmeergebied‘ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met in het team: Anne Groot Kormelink, Anne Pronk, David Koenders, Joris Wessels en Miranda Jonker.

Samen verdelen zij de hoofdprijs van €5.000,-. Gefeliciteerd teams!

Partners