Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied

De Water Challenges zijn deze zomer naar het IJsselmeergebied geweest. Dit deden we samen met Agenda IJsselmeergebied 2050. Van mei tot en met september zijn de activiteiten georganiseerd. Naast de kick-off en een inspiratiedag, kwamen de teams in een stroomversnelling tijdens de driedaagse zeiltocht door het IJsselmeergebied. De teams werkten aan diverse watervraagstukken, die ingebracht waren door belanghebbende organisaties. Daarmee zijn de challenges dus relevant!

 

Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied is nu afgelopen. In het begin van 2023 gaan we op zoek naar nieuwe vraagstukken en deelnemers. Lijkt het jou leuk om een watervraag in te dienen of om mee te doen met een van de challenges? Stuur dan een mail naar info@waterchallenges.nl.

Volg ons op de social media kanalen (Instagram & LinkedIn) om op de hoogte te blijven.

En de winnaars zijn..

Dit jaar deden tien teams mee met Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied. Elk team ging aan de slag met hun watervraagstuk en leverde een video en kort verslag op met hun resultaten.

De vakjury met Luzette Kroon, Louis Schouwstra, Dolf Kern, Fleur van Gool en Ap Verheggen, beoordeelde de ingezonden video’s en koos de winnaar van Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied. Lastig vonden zij deze keuze wel, want alle inzendingen waren van hoge kwaliteit. Ben jij benieuwd naar de video’s? Kijk dan eens op ons YouTube-kanaal.

Op Prinsjesdag, 20 september, werd de winnaar bekend gemaakt. De winnaars van Water Challenges 2022 – IJsselmeergebied zijn:

Denken en Doen over de Dijken heen‘ van de Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk o.l.v. Vogelbescherming NL met in het team: Melissa de Raaij, Feline van Bakel, Bart ter Mull en Jeroen Kooijman.

En ‘De toekomst van het IJsselmeergebied‘ van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met in het team: Anne Groot Kormelink, Anne Pronk, David Koenders, Joris Wessels en Miranda Jonker.

Samen verdelen zij de hoofdprijs van €5.000,-. Gefeliciteerd teams!

Waarom?

We werken graag samen aan een krachtige, innovatieve, toekomstbestendige- & behendige en slagvaardige watersector.

De watersector ontwerpt, bouwt en werkt aan kansen en innovaties voor een veel duurzamere samenleving. Zo kan de watersector bijvoorbeeld opsporen waar een corona uitbraak is. En wist je dat een waterzuiveringsbedrijf grondstoffen levert uit gefilterd afvalwater? Veel kleding en technisch apparatuur komt via de oceanen naar Nederland. Schone schepen, slimme havens en snel transport is nodig om aan alle verwachtingen te kunnen voldoen. Ook zijn er nieuwe uitdagingen door de groeiende wereldbevolking of het stijgen van het zeeniveau. Dit betekend dat nieuwe expertise en grensoverschrijdende samenwerkingen essentieel zijn om hoofd te bieden aan alle kansen en bedreigingen.

Nieuwe ideeën en samenwerkingen willen we bij elkaar brengen tijdens een serie van thematische evenementen én door een divers partnernetwerk. Elk jaar wordt een ander thema onder de loep genomen. Heb jij, weet jij of wil jij nadenken over deze steeds vaker voorkomende uitdaging, meld je aan! Wij organiseren gezamenlijk een verbindend en faciliterend platform voor samenwerking, inspiratie, lessen, groei en praktische ondersteuning.

Partners